S’investiga la mort d’una dona a l’Hospital de Palamós per superar el límit d’espera a urgències

L'Hospital de Palamós ha reconegut que el temps d'espera va ser superior al normal i que durant les set hores que la dona va esperar per còlics i vòmits se l'hauria d'haver reavaluat. Salut ha obert un expedient per investigar el cas

Redacció
 
 
 
/ IStock

/ IStock

El Departament de Salut ha obert un expedient per investigar el cas d’una dona de 84 anys que va morir a l’Hospital de Palamós després d’esperar a urgències durant set hores. En el mateix comunicat afegeixen que el centre va admetre que el temps d’espera en aquell moment era superior al normal i que, durant les hores que la dona d’avançada edat va estar esperant a urgències, hauria calgut fer-li una reavaluació mèdica per veure’n l’estat. La mort de la dona va ser el passat 15 de novembre, després que la pacient s’apropés al centre perquè patia còlics i vòmits.

L’Hospital de Palamós assegura que està revisant el circuit intern per evitar “que no es tornin a produir situacions com aquesta” i explica a més, a través d’un comunicat, que “aquell dia, i en aquella franja horària, el servei estava en una situació de màxima afluència de pacients, i n’hi havia més amb el mateix nivell d’urgència”. Així argumenten que “el temps d’espera fos superior al normal”. Tot i així, la família de la dona ja s’ha posat en contacte amb un advocat per denunciar els fets.

Aquest cas surt a la llum una setmana abans de la convocatòria que anualment es realitza a principis de desembre contra les llistes d’espera al voltant del Dia Mundial de la Salut. Així, el proper dilluns 10 de desembre la Marea Blanca de Catalunya convoca a les 11.30 hores una manifestació dins el marc de la Jornada Estatal de lluita contra les llistes d’espera i la mercantilització de la Salut. Ho fa vinculada a la Coordinadora Estatal de Mareas Blancas. La marxa sortirà des de la Plaça Catalunya i arribarà fins a plaça Sant Jaume on s’entregarà una carta al Govern de la Generalitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*