Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
L’Hospital Vall d’Hebron ha inaugurat el nou Espai Familiar de Neonatologia ‘Com a casa’, que disposa de dotze habitacions per a famílies amb nadons prematurs o amb patologies cròniques i complexes. L’evidència científica demostra que disposar d’un espai propi fomenta la presència de les mares i pares durant l’ingrés hospitalari d’aquests nadons propicia el mètode cangur (pell amb pell) i la lactància materna, augmenta el benestar i la intimitat de les famílies i la seva implicació en les cures, i redueix les infeccions nosocomials.
“Amb el nou espai facilitem que els progenitors passin tot el temps possible amb els seus fills que requereixen ingrés”, explica el Dr. Félix Castillo, cap del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. El contacte amb la mare i el pare és fonamental per a tots els nounats, però en especial per a aquells més vulnerables. “La importància de l’espai ‘Com a casa’ rau en el fet que la família pot implicar-se de forma directa en les cures necessàries per al seu fill, fet que facilita la seva seguretat i disminueix el temps d’ingrés, en un ambient còmode i amb el suport dels professionals sanitaris fins a rebre l’alta hospitalària”, afegeix Castillo.
El nou espai familiar compta amb una superfície de més de 440 m² i està dotat amb la tecnologia necessària per atendre aquests nadons prematurs o amb patologia crònica que, per la seva complexitat, no poden rebre l’alta hospitalària. Així doncs, disposa d’un sistema de monitorització centralitzada, des d’on el personal sanitari pot supervisar les constants dels nadons. A més, tot i que les habitacions estan destinades en principi a nadons de complexitat mitjana i alta, disposen de tots els subministraments necessaris per convertir-se en habitacions d’UCI si calgués.
‘Com a casa’ comprèn un total de dotze habitacions familiars, equipades amb sofà llit, armaris, frigorífic i un servei de dutxa i lavabo compartit. “Cal tenir en compte que hi ha nadons que resten ingressats setmanes o mesos; per això és tan important disposar d’un espai com aquest i fer un pas endavant en la humanització del Servei de Neonatologia”, destaca el Dr. Castillo. El nou espai facilita que els pares i les mares puguin passar moltes hores amb els seus fills i participin en les seves cures. “Molts dels nadons necessitaran unes cures específiques quan rebin l’alta i marxin a casa. Al ‘Com a casa’ podem educar de forma contínua i més adequada els pares”, assenyala Raquel Rodríguez, supervisora d’infermeria del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron.
L’equipament sorgeix de la iniciativa de la família de l’Álvaro, un nen que va néixer a les 25 setmanes amb 650 grams de pes i que va passar els seus primers tres mesos de vida al Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. El projecte ha suposat una inversió total de 2,5 milions d’euros, dels quals 250.000 han estat aportats per la Fundació “la Caixa”.
No hi ha comentaris
Hola, yo tengo 41 años y he hecho el proceso de gestación subrogada con mis óvulos hace 2 años . Soy la madre más feliz del mundo! En España es complicado con la maternidad subrogada ..tuve que ir a La clínica de Ucrania, Feskov para hacerlo ahí, pero gracias a los doctores y abogados que llevaban todo el proceso. Y no tuve ningunas problemas para regresar a España con mi hija.
Hola, estás hablando de este centro https://maternidad-subrogada-centro.es?