Metges de Catalunya desconvoca la vaga de metges després d’arribar a un acord amb la Generalitat

Després de quatre dies de mobilitzacions, Metges de Catalunya ha arribat a un acord amb els Departaments de Treball i Salut i desconvoca la vaga de metges de l'Atenció Primària. Al mateix temps, la CGT manté la convocatòria de vaga de divendres i demandarà a Treball per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l'Atenció Primària

Carla Benito
 
 
 
La concentració de dimecres a les portes del Parlament / Carla Benito

La concentració de dimecres a les portes del Parlament / Carla Benito

Arriba el quart dia de vaga i el quart dia de negociacions i amb ell l’acord que ha confirmat el conseller Chakir El Homrani i que explicaran més detalladament en roda de premsa al llarg del vespre. El que ha avançat el conseller a la sortida de l’última reunió que ha mantingut amb Metges de Catalunya és que tot i la “llarga negociació”, “amb mediació i diàleg podem fer front a tots els reptes que tenim a la societat”.

Així, el conseller de Treball, ha anunciat l’acord, que ha arribat després que l’ICS presentés al sindicat un estudi detallat amb les sobrecàrregues de treball dels metges a cada ambulatori, acceptés garantir un mínim de 12 minuts d’atenció per pacient a les visites presencials i anunciés una inversió de 100 milions per a l’atenció primària.

La consellera Vergés ha compartit a través del seu compte de twitter un missatge on assegura que “El Departament de Salut conjuntament amb tots els agents estem conjurats a millorar l’atenció primària i el nostre sistema de salut, sempre comptant amb els professionals. Tenim acord i tenim propostes fermes que ja comencen a implantar des d’avui mateix”.

Paral·lelament a això, el president de la Generalitat Quim Torra ha anunciat que “som a prop d’un acord amb els representants sindicals de la sanitat” durant La Nit de l’Ara. Durant les mateixes intervencions ha assegurat que “les reivindicacions que s’expressen al carrer” són “justes, lògiques, necessàries i oportunes. I, sobretot, legítimes”.

La CGT demandarà a treball per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària

Al mateix temps, la CGT ha anunciat que demà dia 30 de novembre registrarà una demanda contra el Departament de Treball al Tribunal Suprem de Catalunya per “incomplir les reiterades peticions de mediació que des de la CGT s’han realitzat durant la vaga d’Atenció Primària” a la que convocaven a tot el personal, col·lectius sanitaris i no sanitaris, que treballessin directament a l’ICS o per empreses concertades pel CatSalut.

Denuncien que el departament de Mediació cités “només a una de les parts sindicals en el conflicte per encàrrec del conseller de Treball”. Des de la CGT en una nota de premsa expliquen que consideren que “el Departament de Treball ha incomplert el seu paper neutral en els conflictes sindicals i ha participat de l’estratègia del departament de Salut”. També consideren que la CGT “no ha tingut el mateix tracte en la realització de convocatòries de mediació i negociació que Metges de Catalunya, malgrat tenir una convocatòria pròpia i amn un àmbit de treballadors cridats a la vaga més ampli”.

1 Comentari en Metges de Catalunya desconvoca la vaga de metges després d’arribar a un acord amb la Generalitat

  1. lluis cipres paltre // 30/11/2018 en 9:26 // Respon

    Ni Sindicat de Metges, ni Sindicat de Controladors Aeris, ni Sindicat de Putes. Sindicats de Classe

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*