Metges de Catalunya i les patronals de la sanitat concertada inicien negociacions per aturar la vaga

El sindicat i les patronals han acordat un intercanvi de documents sobre les reivindicacions professionals, laborals i retributives dels facultatius de la xarxa concertada per continuar amb les negociacions el proper dilluns, 11 febrer, amb la presència també dels mediadors de Treball

Redacció
 
 
 
MC i les patronals de la sanitat concertada inicien les negociacions per evitar la vaga de facultatius / MC

MC i les patronals de la sanitat concertada inicien les negociacions per evitar la vaga de facultatius / MC

A una setmana i mitja de l’inici de la vaga convocada per Metges de Catalunya per als professionals de la sanitat concertada, s’ha celebrat una reunió entre el sindicat i les patronals. L’inici de les negociacions busca, tant per uns com pels altres, evitar la vaga de facultatius.

La reunió ha comptat amb la presència de Metges de Catalunya com a sindicat convocant i amb representants de les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES). Aquesta primera reunió de mediació ha estat fixada pel Departament de Treball, Afers Socials i Família amb motiu de la convocatòria de vaga de facultatius de la sanitat concertada dels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de febrer.

La trobada ha servit com a punt de partida d’un procés de negociació que té com a objectiu l’assoliment d’un pacte que faci possible desconvocar la mobilització del col·lectiu mèdic. En aquest sentit, el sindicat i les patronals han acordat un intercanvi de documents sobre les reivindicacions professionals, laborals i retributives dels facultatius de la xarxa concertada per continuar amb les negociacions el proper dilluns, 11 febrer, amb la presència també dels mediadors de Treball.

Tot i que les posicions “encara estan molt allunyades”, MC considera positiu que els representants empresarials hagin mostrat la seva voluntat de negociar i d’intentar arribar a un acord. L’organització reitera que, per la seva part, “ho posarà tot” per fer possible l’entesa, ja que el pitjor escenari per al sistema sanitari i la ciutadania és el d’“un conflicte enquistat amb mobilitzacions sostingudes en el temps”.

Paral·lelament, a instàncies dels mediadors, ambdues parts han acordat fixar els mateixos serveis mínims que en la vaga del novembre passat. Així, les urgències funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga, com també les unitats especials. S’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia urgents i de necessitat vital.

La resta de serveis es prestaran amb el 25% de la plantilla els primers dos dies de vaga i amb el 33%, a partir del tercer dia d’aturada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*