Neix a Catalunya el primer nadó de tot Espanya amb microcefàlia causada pel Zika

De les 21 gestants catalanes afectades pel virus 5 han donat a llum a nadons sans sense afectacions

Caralp Mariné
 
 
 
CC by Frankie Leon / Flickr

CC by Frankie Leon / Flickr

Aquest dilluns ha donat a llum una dona que va ser afectada per la febre vírica del Zika. El menor ha nascut amb microcefàlia tal com han informat els metges de l’Hospital Vall d’Hebron aquest dilluns, on ha donat a llum la dona, i els representants del departament de Salut.

Aquest és el primer cas de microcefàlia causada per Zika a tot Espanya, i probablement el primer de tot Europa, segons han informat els portavozes de Salut. La mare va contraure el virus després d’un viatge a Llatinoamèrica.

El nen, segons els doctors, no ha necessitat cap tipus de reanimació i clínicament es troba bé, les constants estan correctes. El que han detectat els doctors és un perímetre cranial baix, inferior al normal, i que per tant confirma la microcefàlia que ja es venia sospitant.

Ara els doctors estan revisant el protocol que ha fixat l’hospital per a aquests casos. De moment, l’equip de treball i investigació del Zika del centre ja està treballant en el cas.

En total a Catalunya hi ha hagut 21 casos de dones embarassades amb el virus. Cinc d’elles, segons han informat aquesta tarda, ja han donat a llum, i els nens han nascut sans sense cap tipus d’afectació. Aquest últim cas va ser detectat al maig, i els metges ja van avisar que podria ser un embaràs problemàtic.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*